NIEUWE LENS!


EIN-DE-LIJK heb ik een droom van meer dan 10 jaar in vervulling doen komen. Ik heb een nieuwe lens gekocht.

Een hele grote. Zoals je wel kan zien op de foto. Ga ik deze kunnen gebruiken om huwelijken mee te fotograferen? Waarschijnlijk niet.

Waarvoor dan wel? Voor op mijn vrije momenten de fotografie hobby uit te kunnen oefenen zoals ik ze altijd voor ogen zag.

Rustig en relaxed in een bos. Zoekend naar "wilde" dieren. Wilt dit dan zeggen dat ik stop met mensen fotograferen? Helemaal niet! dat doe ik te graag.

Eerste kennismaking met de lens.


Mijn nieuwe lens is een Sigma 150-600mm. Hoe groter de milimeters hoe verder ik kan inzoomen. 600mm is dus al heel wat als je weet dat ik al mijn huwelijksfoto's met een 85mm of een 50mm schiet.


De eerste keer dat ik mijn nieuwe lens ging testen was in de Luyzen in Bree. Ik wist dat hier enkele vogelkijkhutten waren van vorige wandelingen op dit mooie domein. Even oefenen met mijn nieuw speelgoed dacht ik. Mijn wekker stond goed vroeg. Om 6 uur 's ochtends, om zeker voor de zonsopgang aan te komen en klaar te zitten in de kijkhut. De eerste foto's waren niet heel slecht maar ook niet geweldig. Zo'n grote lens staat er niet om bekend om veel licht op te vangen en is dus vrij "traag." Ik ga jullie de technische details besparen, maar foto's trekken in de schemering is moeilijk met deze lens. In de eerste hut, er zijn er drie in totaal, in de Luyzen heb ik dus niet veel foto's getrokken.


Alles ingepakt en hop naar de tweede hut. Hier zaten twee collega fotografen. De collega's zaten rustig te fluisteren. Wat me deed vermoeden dat er een iets specialere vogel dan bijvoorbeeld pakweg een eend in de buurt zat. En ja hoor, na even de vijvers het omliggend riet af te scannen zat daar plots een hele grote vogel. Ik gok een buizerd, maar oordeel vooral zelf op onderstaande foto.


De Blauwe Flits


De buizerd vertrok plots. Wat een prachtig zicht om een roofvogel te zien wegvliegen. Ik ging dus verder met het fotograferen van eenden, aalschovers en reigers. Tot er plots een blauwe flits voorbij kwam. Kon het waar zijn? Een ijsvogel? Ik heb ooit het geluk gehad een ijsvogeltje te zien toen ik met de fiets op weg was naar school. Maar dit vogeltje, zo dicht bij, op de dag dat ik mijn nieuwe lens ging testen. Het licht was PERFECT. De boom waar hij in ging zitten om te zoeken naar vis, heel dicht bij. Ik kan alinea's volschrijven met wat er door me heen ging. Maar kijk vooral zelf naar de foto's hieronder. Wat.Een.Dag!